Alla inlägg den 11 juli 2009

Av Salmaa - 11 juli 2009 12:44

"Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanmälde honom, och han dömdes till 750 euro i böter för att han smädat hennes religion. Mannen överklagade dock domen och parterna möttes åter i rättegång i Dresden förra veckan.


Men där plockade mannen plötsligt fram en kniv och högg den gravida al-Sherbini 18 gånger framför ögonen på hela rättssalen samt hennes man och lille son. Al-Sherbini var gravid i tredje månaden med sitt andra barn, och hennes liv stod inte att rädda efter knivhuggen. Hennes man försökte ingripa och rädda sin hustru men av någon outgrundlig anledning sköt tysk polis honom i benet. Han befinner sig nu på sjukhus med kritiska skador. Polisen uppges ha misstagit honom för att vara angriparen.


Den tyske mannen, som har häktats, drivs enligt tyska domare av ett djupt hat mot utlänningar och muslimer. Men ingen rimlig förklaring har getts till hur han kunde attackera al-Sherbini med sådan kraft i rättssalen utan att någon hann stoppa honom.


- Det var helt klart en attack driven av främlingsfientlighet av en fanatisk ensamvarg, säger domaren Christian Avenarius enligt nyhetsbyrån AP."


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3174063.svd


Läste även i DN att mannen vid händelsen förra året kallade henne för "slampa", "terrorist" och "islamist".

(http://www.dn.se/nyheter/varlden/marwa-fick-tyskland-att-vakna-1.909488)


Det hela är verkligen så sjukt.. Må Allaah ge henne jannah firdaws (den högsta nivån i paradiset) och tålamod till hennes familj.

Ovido - Quiz & Flashcards